På denne side vil Krapylet præsentere sine instrumenter, samt lidt uddybende info om dem.
Drejelire
Såkaldt “blekingelire”, da den af udseende og størrelse er en kopi af et fund fra Blekinge i Sverige. Originalen er bygget i 1667 – denne er bygget i 2003 af Leif Eriksson. Modsat originalen er denne udgave kromatisk og har fem strenge: 1 melodi i d, to droner stemt i det dybe D og G’et over og to snerrestrenge i d og a. Snerrerne og melodistrengen er af tarm og dronerne er metalomspunden tarm.
Sopran blokfløjte
Moeck Renaissance Consort sopranfløjte.
Spansk sopran skalmeje
‘Skalmeje’ er en generel betegnelse for blæseinstrumenter med dobbelt eller enkelt rørblad. Den spanske skalmeje er udstyret med dobbelt rørblad og en krans til at hvile læberne på. Denne type blev brugt flittigt i europa i middelalderen – ofte i grupper á 4, eller sammen med messingblæsere. Denne skalmeje er bygget af Eric Moulder efter original på museum i bruxelles.
Trombone
Sacqueboute, sackbut, posaune, trombone. Trækbasunen har mange navne i 1400-tallet, og de to sidstnævnte bruges stadig i dag i hhv. Tyskland og Italien. Dette instrument er en renæssancebasun i A bygget af Frank Tomes. Det er en kopi af en basun bygget til Kong Christian d.3’s trompeterkorps i 1557 , der oprindeligt formentlig var en basbasun, som senere blev bygget om til tenor. Mundstykket er bygget af Geert van der Heide specielt til denne basun og er beregnet til basstemmer. Trækbasuner fra renæsancen og barokken har en blødere klang og er mere fleksible mht. artikulation end de tilsvarende moderne instrumenter, og repertoiret for trækbasun var derfor noget større i 1400-1700-tallet, end det er i dag.
Bjælder
Små messingbjælder syet fast på læder, der kan bindes om ben eller ankel. Meget lys og gennemtrængende klang. Hjemmelavet.